10.17.2006

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Από τις 11/10/06 το 6ο Λύκειο Ν. Σμύρνης τελεί υπό κατάληψη. Αν και δεν ήταν η κατάληψη αυτοσκοπός, οδηγηθήκαμε σε αυτήν, λόγω της αδιαλλαξίας και της αδιαφορίας που επιδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στα αιτήματά μας. Οι λόγοι τώρα που μας «ανάγκασαν» να καταφύγουμε σε κατάληψη του σχολείου μας είναι οι παρακάτω (επιγραμματικά):

1.Απαιτούμε αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία στο 5%.
2.Λέμε όχι στη βάση του 10, όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας.
3.Αντιστεκόμαστε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
4.Ζητάμε να καταργηθεί το εξεταστικοκεντρικό σύστημα , το οποίο προωθεί την παραπαιδεία (φροντιστήρια, ιδιαίτερα κ.λ.π.) και περιορίζει τον ελεύθερό μας χρόνο στο ελάχιστο.
5.Αντιστεκόμαστε στην ολοκληρωτική κατάργηση του ασύλου στα σχολεία.
6.Ζητάμε επίσης, σαν 6ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και την αντικατάστασή του με το μάθημα της θρησκειολογίας.
7.Τέλος συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα των εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα ξεσηκώνονται. Οι αγώνες μας πρέπει να μείνουν μακριά από «μικροκομματικά» και εξωσχολικά συμφέροντα. Μέσα από ένα αυτόνομο και μαζικό μαθητικό κίνημα θα καταφέρουμε να πετύχουμε όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες
του 6ου Λυκείου Ν. Σμύρνης

1 σχόλιο:

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Καλά, αφού είστε υπέρ του δημοσίου σχολείου και κατά των φροντιστηρίων, γιατί κάνετε κατάληψη στα σχολεία και όχι στα φροντιστήρια ;;;