1.03.2007

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Όλοι γνωρίζετε πως στις 10 Ιανουαρίου στην Βουλή συζητήται η αναθεώρηση του άρθρου 16 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα θέλαμε λοιπόν να μας πείτε την γνώμη σας για το ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι κινητοποιήσεις στα σχολεία της Β'θμιας εκπαίδευσης. Η γνώμη όλων σας μας είναι πολύ χρήσιμη. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να ήμαστε όλοι και όλες μαζί.
Θα θέλαμε να μας πείτε και την ιδιότητά σας αλλά και το e-mail σας αν θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνελευσεις-Καταληψεις-Διαδηλώσεις
Και μην αφήνετε τα κομματόσκυλα του Συνασπισμού να σας κάνουν κουμάντο..Αλλιώς τι αυτόνομο συντονιστικό είστε τέλος πάντων?

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν πρέπει να αποφασίσετε τι ακριβώς πολεμάτε και τι ακριβώς θα κάνετε για να το πολεμήσετε.

Δλδ πολεμάτε για την μη αναθεώρηση του Συντάγματος;

Ωραία....τι θα κάνετε για να μην περάσει η αναθεώρηση; Καταλήψεις... πολύ ωραία, οι καταλήψεις αυτές θα έχουν ημερομηνία λήξης και θα καταλήξουν να είναι απλά συμβολικές μαλακίες κυνηγώντας το φαντάσμα του "αγώνα" που φαντασιώνονται πολλοί σύγχρονοι "επαναστάτες";

Το θέμα είναι αυτές οι καταλήψεις να είναι άνευ όρων αορίστου χρόνου με ένα και μόνο αίτημα: Την μη αναθεώρηση του Συντάγματος ή όποιο αίτημα εσείς έχετε.

Ο απεργός πείνας δεν κάνει συμβολικά αυτό που κάνει και προπαντώς δεν κάνει διάλειμμα από την απεργεία του αλλά μέχρι να περάσει αυτό που θέλει ή αλλοιώς είναι έτοιμος να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του

Πρακτικά πράγματα.

Μην αφήσετε να γίνει ό,τι έγινε με τις φοιτητικές καταλήψεις του 2001 που όλα τελικά έγιναν "συμβολικά" όταν οι φοιτητές τα παράτησαν όλα και επέστρεψαν στο βόλεμα της διπλής τους εξεταστικούλας

Ανώνυμος είπε...

-Καταρχάς να κάτσετε να βγάλετε συγκεκριμένα αιτήματα, να τα κάνετε ευρέως γνωστά και να τα έχετε ξεκάθαρα. Μην επιτρέπετε σε κανένα να παραποιεί και να συκοφαντεί τις θέσεις και τις απαιτήσεις σας. Μοιράστε τες στα σχολεία σας, βάλτε πανώ, στείλτε τες σε εφημερίδες κτλ.

-Ελάτε σε επαφή με φοιτητικούς συλλόγους και με φοιτητές που δραστηριοποιούνται.

-Συζητήστε με τους καθηγητές σας (όσο αυτό είναι δυνατό) και εντάξτε όσους είναι πρόθυμοι στον αγώνα σας.

-Πολιτικοποιήστε τα προεδρία των τμημάτων σας και τα 15 μελή των τάξεων. Διεκδικίστε για αυτά περισσότερες δικαιοδοσίες και ευθύνες έστω και άτυπα.

-Προσέξτε τις μορφές πάλης που υιοθετείτε. Μην στρέφετε την κοινωνία ενάντια σας. Κάντε εκδηλώσεις, συζητήσεις, καλέστε άτομα να μιλήσουν, συμμετάσχετε στις διαδηλώσεις. Κάντε πικετοφορίες, ενεργοποιήστε τον κόσμο και μέσα στα φροντιστήρια σας. Πρέπει να έχετε την κοινωνία, καθηγητές, γονείς κτλ, με το μέρος σας, δείξτε το δίκαιο των αιτημάτων σας γιαυτό ξαναλέω προσέξτε τις μορφές πάλης.

-Η κατάληψη των σχολείων νομίζω "χαλάει" περίσσότερο πλέον το Υπουργείο απότι η κατάληψη των πανεπιστημίων οπότε αυτό είναι υπέρ σας. Αλλά και πάλι, προσοχή. Μην κάνετε κατάχρηση της κατάληψης, μην στρέφετε τον κόσμο εναντίων σας.

-Επιδιώξτε μαζικές καταλήψεις όπου θα είναι όλοι μέσα στο σχολείο, να κάνετε εκδηλώσεις και να περιφρουρείτε τους χώρους σας. Μην καταστρέφετε τους χώρους του σχολείου, σε σας ανήκουν. Δείξτε ανωτερώτητα και ωριμότητα.

-Δείξτε στον κόσμο πως ξέρετε γιατί αγωνίζεστε, μην αφήνετε να φαλκυδεύεται ο αγώνας σας απο "χαβαλέδες", που κλείνουν το σχολείο, για πλάκα και για να χάσουν μάθημα.

- Α και τέλος, να είστε και πρώτοι μαθητές και να γράφετε καλύτερα απο όλους, όχι για να υπηρετείτε τον ανταγωνισμό και την βαθμοθηρία που σας επιβάλλουν αλλά για να μπορείτε να την λέτε σε όποιον σας κατηγορεί για τεμπέληδες και ρεμάλια. Τρίψτε τους στη μούρη τον έλεγχο και πέστε τους "να ρε εγώ βγάζω και 18 και είμαι και πολιτικοποιημένος και αγωνίζωμαι τι έχεις να μου πείς τώρα?". Να δείτε πως θα τρομάξει το σύστημα και πως θα γίνετε παράδειγμα για τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Kali xronia!
Katarxas na po pos eime mathitis exo anarxizouses theseis kai mia mikri empeiria sto mathitiko kinima(mikri omos).
I gnomi mou eine pos iparxoun pola prosodofora mesa gia na antistatheite k eseis k oloi mas stin antiekpedeytiki metarithmisi.
Pera apta osa anaferthikan parapano ego tha protina sinexeis mazikes k organomenes paremvaseis stis fiestes tou "s"asa, sinantisi/sinergasia/alilegkii me alla mathitika sximata kai sintonistika(an kai den nomizo na iparxei pragmatiko mathitiko sintonistiko simera).
Alla to VASIKOTERO gia mena eine na prospathisete na afipnisete tin dimiourgikotita tin protovoulia kai tin a3ioprepeia ton mathiton, oste aytoi na min sernonte oute apto sasa oute apo kanenan alla na paroun to mathitiko kinima sta xeria tous xoris instrouxtores kai eidikous.
To mail mou eine bas@mail.gr se periptosi pou kapios thelei na ekfrasei mia diafonia tou i otidipote allo.
Kalo Kouragio!

Ανώνυμος είπε...

Ο αποπάνω είναι αντιπρωσοπευτικό δείγμα αναρχικού του Net.Ρε βλάκα τι μας αναφέρεις τι έχεις κάνει ή ποιος είσαι?Εδώ πέρα σου ζητάνε την γνώμη σου όχι την αυτοπροσδιοριζόμενη ιδιότητα σου.Οι αναρχικές ομάδες δεν έχουν καμία σχέση με συντονιστικά ούτε με κόμματα.Και μην προτείνεις στα παληκάρια του site τι να κάνουν!Εσύ κάντο!!

όλοι στους δρόμους στις 10 Γενάρη και κάθε μέρα

ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΡΗΞΗΣ

Un_Gr_Nd_()_Urban()_Res_iStance

Ανώνυμος είπε...

"Θα θέλαμε να μας πείτε και την ιδιότητά σας αλλά και το e-mail σας αν θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας" lene oi idioi. Stin teliki oute esena se exrise kaneis iperaspisti tous, eno oi idioi zitisan gnomes kai den to theoro kako.
Eli3e

Ανώνυμος είπε...

A kai anarxikoi aposo 3ero exoun simetasxei se mikro vathmo se mathitika sximata kai exoun kikloforisei keimena kai afises sxetika me tis katalipseis. Alla opos kai na xei den mporeis na mou fortoneis kathe stasi tou "xorou" me tin opia diafoneis, giati dixneis pos exeis mayra mesanixta, kathos oi anarxikoi oute idies theseis kai epiloges exoun anameta3i tous oyte eythinome ego i o opiosdipote alos gia tin eikona pou exeis esi, opos den mporeis na katalogizeis se olous tous marxistes tis malakies tou "k"ke

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην ειμαι μαηθτης 3ης Γυμνασιου απο Θεσ/νικη και το μαιλ μου ειναι cia_is_here@hotmail.com.

Στο σχολειο μου καναμε καταληψη ολοιγον αποτυχημενη μεν αλλα καταληψη(2 μερες).Ο τροπος με τον οποιο θα πρεπει να συνεχισουμε εμεις οι μαθητες ειναι πρεπει να ειναι λιγο διαφορετικος σε σχεση με το μαζικο αλλα λιγο αποτυχημενο και μη ενωτικο χαρακτηρα που κρατησαμε.

Για παραδηγμα οπως ειπα πιο πανω πηγαινω γυμνασιο στο σχολειο μου δυστηχως το μονο πολιτικοπ[οιημενο ατομο ημουν εγω.Στην καταληψη που καναμε ειμασταν στο σχολειο μονο καμια 10αρια οποτε και ειχε ημερομινια ληξεως.Να υπογραμισω οτι η καταληψη μας δεν ηταν ΣΑΣΘ οποτε μη καπελωμενη και τι καταλαβαμε???

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν ειναι κακο να περνουμε βοηθεια απ τους κνιτες αλλα πρεπει να κραταμε τα καλα τους και να συνεχιζουμε μονοι μας χωρις να καπελωνομαστε.Το ΣΑΣΑ κατεβενε στις πορειες ενωμενο σε μεγαλα μπλοκ ενω οι αυτονομοι κατεβεναμε σε μικρα σε κοσμο μπλοκ.

Στον τροπο δρασης τωρα:ΠΙστευω οτι η καταληψη θα ηταν ενας σωστος τροπος για να συνεχισουμε τον αγωνα μας για αυτο ποναει στο υπουργειο οπως ειπε καποιος πιο πανω.

Επισης θα πρεπει να συντονιστουμε ολοι μαζι και να υπαρχει ενημερωση σε σχολεια μακρυα απ την πολη και να κατεβαινουμε ολοι μαζι στις πορειες ετοιμοι για αμεση συγκρουση αν χρειαστει.Καθως και αν ξανα δημουργηθει το κυμα καταληψεων(που θα δημουργειθη οπως ολα δειχνουν) να κανουμε και εμεις ελευθεριακα συντονιστηκα και διαφορες προβολες,συναυλιες η συγκεντρωσεις σε διαφορα σχολεια υπο καταληψη.

Αυτα απο εμενα :)

Ανώνυμος είπε...

eimai apo aftous pou ta exoun grammena sta @@ tous.
An sinexisw na traviemai me tin gomena geitonikou nomou pou traviemai twra kala kanete sinexiste na agwnizeste san kala karnavalia.
An den sinexisw apla eiste malakes grafikoi pou mas zalizete ta @@. (vasika kai stis 2 periptwseis oloi oi sindikalistes eiste apla tote tha to lew kiolas opws kai to 90% twn foititwn)

Ανώνυμος είπε...

να κάτσετε κωλόπαιδα να διαβάσετε για να ξεστραβωθήτε και να αφήσετε τις μαλακίες.. τσογλάνια του κερατά δεν φταιτε μόνο εσεις αλλά και οι γονείς σας που ανέχονται τις βλακείες σας και δεν σας ρίχνουν ένα χέρι ξύλο μπας και ξεθολώσει το μυαλό σας από την μαλακία..

Ανώνυμος είπε...

βρε παπαρα το δικο σου μυαλο εχει θολωσει απο την μαλακεια. Επερχεται κωφωση και τυφλωση αδερφε γιατι ουτε ακους ουτε βλεπεις τον παλμο της εποχης. Αν θες τον εαυτο σου υποταγμενο μαγκια σου, εγω ευχαριστω δεν θα παρω

Ανώνυμος είπε...

όποια βολεμένη αδερφή μου λέει να μην αντισταθώ κανει λάθος... δε θα το κάνω γιατί έχω δικαίωμα να εκφράσω τη γνώμη μου. Επίσης καλύτερα να το βουλώσουν όσοι παπάρες έχουν τη δουλίτσα τους και μας κοιτούν σα να είμαστε κωλόπαιδα του κερατά. Φτάνει πια... όταν τελειώσω το σχολείο σε ένα χρονο θέλω να μη βγω σε ζούγκλα... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ

και πιο μαλάκες είναι οι καθηγητές και όσοι πιστεύουν ότι δεν έχω το δικαιωμα να διαδηλώσω για κάτι που δεν υποστηρίζω. ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ;;;;;

Ερευνώντας και μαθαίνω είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.